Το Video Art Μηδέν παρουσιάζει στο διαδικτυακό κανάλι βιντεοτέχνης VisualcontainerTV την ενότητα σύγχρονης Ελληνικής βιντεοτέχνης Inscapes, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, από τις 12 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου 2020.

Η ενότητα θα μεταδίδεται σε διαρκή ροή όλο το εικοσιτετράωρο στον σύνδεσμο: www.visualcontainer.net

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ελένη Μουστάκα, Θωμάς Βαλλιανάτος, Σοφία Λιάρου, Φένια Κωτσοπούλου, White Dog Films [Δημήτρης Παπαδόπουλος], Χριστίνα Μερτζάνη / free fall company, Αλίκη Χιωτάκη & Δημήτρης Μπαρνιάς

Το VisualcontainerTV International Videoart Web Channel λειτουργεί από το 2009 και είναι ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό κανάλι που εσχολείται αποκλειστικά με τη videoart, παρουσιάζοντας σύγχρονη βιντεοτέχνη απ’ όλο τον κόσμο σε online προβολές που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο και κάνοντας εφικτή την πρόσβαση και την ενημέρωση για τη σύγχρονη παραγωγή σε επιμελητές, καλλιτέχνες και κοινό απ’ όλο τον πλανήτη.

Επιμελήτρια και συντονίστρια του καναλιού είναι η Alessandra Arnò, ενώ τη διαχείριση της πλατφόρμας έχει η ιταλική πλατφόρμα-φεστιβάλ βιντεοτέχνης Visualcontainer. Επιμελητές, οργανισμοί και φεστιβάλ απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ενδεικτικές επιλογές τους κατόπιν πρόσκλησης, ενώ κατά καιρούς φιλοξενούνται επίσης συνεντεύξεις και μονογραφίες καλλιτεχνών.

Στόχος του καναλιού είναι να φέρει την αφρόκρεμα της σύγχρονης βιντεοτέχνης και των φεστιβάλ στα σπίτια των φίλων της videoart, των φοιτητών, των ερευνητών, των επιμελητών και του ευρύτερου κοινού, δημιουργώντας έναν κόμβο δωρεάν και εύκολης πρόσβασης από κάθε σημείο του πλανήτη.

Από το 2009, το VisualcontainerTV έχει παρουσιάσει περίπου 45 επιλογές από προσκεκλημένα φεστιβάλ και οργανισμούς βιντεοτέχνης και 13 μονογραφίες καλλιτεχνών.

_____________

Inscapes || Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου || Διάρκεια: 30 λεπτά

Mια επιλογή σύγχρονης Ελληνικής βιντεοτέχνης, με 6 έργα που οδηγούν τον θεατή σε εσωτερικά, προσωπικά “τοπία” και σκηνικά ελάχιστης δράσης, αντανακλώντας υπαρξιακές, ψυχολογικές και μεταφυσικές προσεγγίσεις του εαυτού και εξερευνώντας -με ποιητικό και συμβολικό τρόπο- τη σχέση μας με τον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο.

  1. Ελένη Μουστάκα, UnfraMe, Ελλάδα 2018, 5.29
  2. Θωμάς Βαλλιανάτος, Shan Shui Paintscape (G), Ελλάδα 2018, 2.20
  3. Σοφία Λιάρου, Debris, Ελλάδα 2017, 5.05
  4. Φένια Κωτσοπούλου, Itinerários, Μ. Βρετανία 2015, 5.20
  5. White Dog Films [Δημήτρης Παπαδόπουλος], g/h0st, Ελλάδα 2018, 6.24
  6. Χριστίνα Μερτζάνη / free fall company, Αλίκη Χιωτάκη & Δημήτρης Μπαρνιάς, 60 pulses, Ελλάδα 2016, 3.32